Ratatouille

Telkens als ik naar de film ratatouille kijk, verwater ik bij het zien van die heerlijke ratatouille die die muis maakt. En het is ook al even dat ik het zelf wil maken. Dus bij deze een receptje om ratatouille te maken à la ratatouille ;).

Je kan eventueel hierbij een rood stukje vlees serveren en aardappelen.

Benodigdheden (4 tot 5 personen):

  • 1 courgette
  • 2 paprika's (kleur naar keuze)
  • 4 tomaten
  • 2 aubergines
  • 500 ml tomatenpassata
  • 1 teentje look
  • Tijm (losse, geen takjes)
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Vel bakpapier

Werkwijze:

Indien je een mandoline hebt, gebruik deze zeker. Ik moest alles met het mes fijn snijden ;), snij dus alles in fijne plakjes. De tomaten snij je beter met de hand, want dat is net iets te zacht voor een mandoline. De paprika snij je in reepjes.

Neem een kleine kom en doe hierin de tomatenpassata, de fijngesneden look en een koffielepeltje tijm. Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een platte, ronde ovenschaal en als bodem gebruik je de tomatenpassata. Neem een plakje courgette, een plakje aubergine, een plakje tomaat en een reepje paprika. Neem terug een plakje courgette, een plakje aubergine, een plakje tomaat en een reepje paprika. Leg dit in de ovenschaal en maak zo een spiraal tot de schaal volledig bedekt is. Strooi een snuifje zout, peper en tijm over de ratatouille en bestrijk het geheel ook met een scheutje olijfolie (4 tot 5 EL). 

Snij een vel bakpapier op maat zodat deze perfect op de schaal past. Plaats de ovenschaal in de oven en bak tot 45 min.