Broodnodig!?

Brood is bij velen nog altijd de belangrijkste koolhydraatbron bij het ontbijt. Brood mag gegeten worden, maar zorg voor het juiste en traditionele gemaakte brood. Voorbeelden van goede broden zijn die met zuurdesem, spelt, rogge,.. 

Maar het ontbijt hoeft zeker niet altijd brood te bevatten. Dit kan eens yoghurt met granen zijn, smoothie,... Hieronder vind je enkele voorbeelden met receptjes. Ik heb ze persoonlijk uitgetest en moet eerlijk zeggen dat ze heel lekker zijn.

12092301_885251951560460_1646568514_n.jpg

Yoghurt met granen

De soort yoghurt kies je zelf, dit kan naturel yoghurt zijn of yoghurt met een smaakje. Hierin kan je zo gaan variëren, waardoor je het nooit beu wordt.

De granen die je toevoegt kunnen ook gevarieerd worden. Havermout, haver-, boekweit-, gierst-, gerst- en roggevlokken zijn enkele voorbeelden. Ook het toevoegen van chiazaadjes en lijnzaadjes zorgen voor een heel nieuw ontbijt.

Door het eten van yoghurt met diverse granen, eet je voldoende vezels en ben je ook langer verzadigd.

 

 

 

 

Havermoutpannenkoeken

Het recept van de havermoutpannenkoeken is heel simpel en gezond. Kan met een beetje suiker, honing of confituur gegeten worden, maar is nog veel beter met vers fruit. Kan ook perfect met boekweitmeel gemaakt worden, alleen is dit iets droger maar wel lekker.

Benodigdheden (voor circa 5 pannenkoeken):

  • 100 ml melk of sojamelk
  • 75 gr havermout of havermoutmeel
  • 1 ei
  • Eventueel een beetje bakpoeder

Bereidingswijze:

Doe alle ingrediënten in een kom of maatbeker.  Meng alles goed met een mixer of in een blender zodat het een luchtig beslag wordt. Zet een pan op een hoog vuur en doe olie in de pan. Schep een kleine pollepel met beslag in de pan en laat beide kanten van de pannenkoeken ongeveer 3 minuten bakken. Er moeten belletjes op het beslag komen vooraleer je ze mag omdraaien. 

Smoothie

Net zoals de yoghurt kan je ook met de smoothie heel veel gaan variëren. Door verschillende soorten yoghurt te gebruiken en te variëren in fruit en granen, heb je een breed gamma aan smoothies. De hoeveelheden van de benodigdheden kan je ook zelf gaan kiezen. Hoe meer granen, hoe meer verzadiging.

Benodigdheden:

  • 250 ml magere yoghurt
  • Kleine banaan
  • 125 gr braambessen
  • 125 gr frambozen
  • 1 KL chiazaadjes
  • 2 EL havermout 

Doe alles in een blender of kom en mix.

Probeer deze receptjes zeker uit en heb je zelf ook leuke receptjes als ontbijt laat het mij weten!